די להטרדה המינית

 כתבה : רולא בלאל

הטרדה מינית מוגדרת כפעולה מפריעה ושאיננה מקובלת בדרך כלל, היא כוללת בתוכה קבוצת פעולות שמתחילה מניצול "פשוט" ועד הטרדות רציניות המגיעות אל מעשים מיניים מגונים ולא רצויים, אפשר לדבר על ההטרדות הללו במקומות השונים: בתוך הבית ומחוצה לו, במקומות ציבוריים ובמוסדות ובבתי ספר ובעבודה…
אין זמן מסוים לביצוע ההטרדות הללו, שכן, המטריד יכול לתקוף בכל שעה משעות היום.
לא כל התוקפים משתייכים לקבוצה מסוימת של אנשים באוכלוסייה, המטריד יכול להיות כל אדם מסביבנו, ללא קשר למצב הסוציו – אקונומי שלו, גילו וכו'..

ישנן כמה צורות של הטרדות, וזה כולל הטרדות מילוליות כמו הערה על מראה או בדיחות עם תוכן מיני או ליטוף מיני מילולי, ויש הטרדות שנעשות על ידי נעיצת מבטים שונים או שריקות, או מגעים לא רצויים וההטרדות מגיעות עד תקיפה ואונס.

ב-1998 נחקק חוק נגד הטרדות מיניות, שמטרתו למנוע הטרדה מינית כדי להגן על כבוד האדם וחירותו/ה ופרטיותו/ה ובמטרה להשיג שוויון בין המינים.

גבר מטריד אישה ברחוב בצורה פומבית                                אישה מורידה את נעליה ומרביצה למטריד

תמונה ראשונה

תמונה שניה

שתי התמונות הללו שראיתי אותן ברשת החברתית "הפייסבוק", לכדו את תשומת לבי, והרבה שאלות החלו לעלות בראשי:

– מה מרגישות הנשים האלה באותו רגע ?
– איך הגבר המטריד נותן לעצמו את הזכות לתקוף אחרות?
– למה חלק הנשים המוטרדות לא מצליחות להתנגד או להגיב או אפילו להסתכל על המטריד?
– איפה שאר האנשים שליד, אפילו מי שצילם/ה את התמונה הזאת, למה הם שותקים?
– האם המטריד, הטריד אחרות באותו מקום ?

צניעות נשים

אנו שומעות ללא הרף טענות מוטעות, שלבוש לא צנוע של חלק מהנשים, הוא הסיבה לתקיפה, ויש קריאות להכריח נשים ללבוש לבוש צנוע כדי שלא "יעוררו את היצר והתאווה המינית אצל הגברים", וכאילו שאנחנו מדברים על חיות בג'ונגל שלא מצליחות לשלוט ברגשותיה ויצריה כלפי האחרים/ות.

מעניין איך יסביר תומכי אותם רעיונות, את מה שאנו רואים בתמונות לעיל ובמה שקורה באופן יומיומי ובמקומות והשווקים ההומים אדם, בכל מקום ובכל זמן, איך הם יסבירו שגבר מטריד אישה דתייה שלבושה בלבוש צנוע, כשזה קורה מול כולם, מהי טענתם במקרה הזה, איך זה שלגברים המטרידים הללו, לא הלבוש מהווה הרתעה ולא המראה ולא הגיל, והם נותנים לעצמם את הזכות לגזול את ביטחון הנשים הללו, לא הרתעה דתית, מוסרית או אפילו חוקית.

איפה הבעיה?

כדי להגיש תלונה על טרדה מינית יש צורך להוכיח את האירוע, אשר בדרך כלל המטריד מכחיש את קיומו, וקשה להוכיחה במיוחד בהיעדר עדים או ראיות ברורות כמו כל התקפה אחרת, במיוחד אם לא מדובר בתקיפה מינית מחפירה, ואין סימנים ברורים.

במקרים אלה, שותקות הנשים המוטרדות ומעדיפות להסתיר את הנושא בשל חוסר ראיות מספיקות ומתוך חשש מהתגובות של הסובבים, בדיוק כפי שקורא לאישה בתמונה, שנאחזה פחד וויתרה באופן כפוי על זכותה להתנגד או אפילו להסתכל על התוקף. חלק מהנשים הללו בחרו להימנע מלצאת מהבית על מנת לבצע את פעולות חיים שונות בגלל הפחד ובגלל חוסר ביטחון.

למרות ההבנה שלי לפחד של נשים העוברות הטרדות כאלה, אלא שאני מרשה לעצמי לקרוא לכן ולתמוך בכן להתגבר על הפחד הפנימי שלכן, כדי לשים גבול למטריד, כדי שתוכלי להיות מרוצה מעצמך וכדי לשמור על זכותך לחיות בכבוד ובחופשיות, תהיי בטוחה שאת לא לבד, עלינו לעשות שינוי ולהרתיע את התוקפים כדי שיהוו דוגמה לאחרים, אם לא בשבילנו, אז בשביל עתיד טוב יותר עבור ילדינו ובנותינו.

הזכות לא ניתנת…. היא נלקחת

אודות dones7

צוות כותבות
פוסט זה פורסם בקטגוריה פמיניזם نسويّة. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s